top

 

Over ons

Ongelooflijk dat wij alweer bijna 20 jaar bestaan! Vooral omdat de oprichting van ons bedrijf meer een daad van verzet was dan een bedrijf neerzetten in de klassieke vorm: secretaresse, bureau, blauwe tapijten.

Nee, ik had het gevoel in de maling te worden genomen door de toenmalige Tax Free Operator in Nederland: Europe Tax Free Shopping. De monopolist was duur, zowel voor de toerist als voor de winkelier.

Zo gezegd, zo gedaan. Samen met het MKB ben ik met een klein team het project gestart om winkeliers te helpen. Onze oplossing was simpel: meer geld terug naar toeristen en een bonus voor de winkelier om de tax free verkoop te stimuleren. De oprichting van een echt bedrijf was nu een feit, Easy Tax Free was nu een feit.

Van het een rol je in het ander. Er bleek nog een markt te zijn waar monopolistische winsten gemaakt werden: de creditcardmarkt. Ook dit was een uitdaging die ik niet kon laten liggen. In bijna heel Europa waren verschillende aanbieders actief die de ondernemer concurrerende tarieven konden aanbieden. In Nederland betaalde je echter al snel 4%(!) voor een creditcardbetaling.

Hiermee kreeg Easy Payment Services al gauw gestalte. Eerst introduceerden wij het DCC (Dynamic Currency Conversion) programma, inmiddels een algemeen ingeburgerd goed onder de ondernemers die in de toeristische sector werken. Hierna hebben wij de markt voor creditcard transacties met B+S Card Service opengegooid. Een succesvolle samenwerking waar we nog steeds trots op zijn.  

Wij hebben mooie reacties van ondernemers gekregen de afgelopen jaren. Kleine ondernemers konden al snel €5.000 per jaar besparen. Grote ondernemers soms wel €50.000 per jaar. Inmiddels maken ruim 7.000 bedrijven gebruik van onze dienstverlening.

Kleine bedrijven worden snel groot. Jong en dynamisch wordt, voordat je het weet, oud en star. Wij niet! Ik houd mij alert door niet meer alles zelf te willen doen. Sterker nog, ik heb nieuwe wereldbestormers aangesteld die net als ik toen van mening zijn dat alles kan en moet.

Victor Hooft (geen kind; die zitten nog op school, zo oud ben ik nog niet) en Jan Bevaart hebben nu de leiding in handen en houden de vaart en vernieuwing in het bedrijf.

Zo is de dynamiek van ons bedrijf verzekerd!

Peter Hooft

Oprichter en directeur Easy Payment Services en Easy Tax Free

Peter Hooft, directeur